Friday 19 July 2013

RESEPI KEK KUKUS COKLAT MOIST

Bahan A:
1 cawan serbuk koko (125g)
1 cawan minyak masak
1 cawan gula pasir
1 cawan susu cair (1 tin)
1 cawan susu pekat (1 tin)

Bahan B:
1 1/4 cawan tepung gandum
1 sudu kecil bikarbonat soda
2 biji telur


Cara2:

1. Masukkan ke semua bahan A ke dalam bekas besar dan letakkan di atas dapur dengan api yg perlahan.
2. Kacau kesemua sehingga sebati dan larut.
3. Ketepi kan dan biarkan ia sejuk.
4. Kemudian, masukkan telur dan kacau sehingga sebati.
5. Masukkan tepung gandum dan bikarbonat soda yg telah digaul bersama ke dalam adunan. Kacau segingga sebati.

6. Masukkan adunan ke dalam loyang dan kukus selama 45-60 minit. The best is 60 minit.

No comments:

Post a Comment